Yüz Tanıma Sistemi

Yüz tanıma sistemiyle;

  • Dahili parmak izi, kart okuyucu ve şifre opsiyonlarına uyum
  • Tek cihazla turnike sistemi ve kapı kontrolü
  • PDKS (personel takip sistemi) programına online veri aktarımı
  • Temassız tanıma ile hijyenik
  • Kolay kullanım; BAK ve GEÇ
  • Hızlı ve güvenilir (1 saniye altında yüz tanır )
  • Maske kontrolü ve ateş ölçer
  • Başkası yerine kart okutmayı engeller
  • Kolay yüz kaydı ve yönetimi
  • Wi-fi ile kablosuz donanım
yüz tanıma sistemleri
Modelleri Görün

Yüz Tanıma Cihazları

Gösterilen sonuç sayısı: 8

Personel Devam Kontrol Sistemi (PDKS)'nin İşleyişi

pdks nasıl çalışır

Detaylı Bilgi

Yüz Tanıma Sistemleri ve Cihazları Hakkında Daha Fazla Bilgi Mi Arıyorsunuz?

Yüz Tanıma Sistemi Kullanmanın Avantajları

  • Hızlı, Pratik ve Güvenilir - Yüz tanıma; devam, devamsızlık ve fazla mesainin tüm yönlerini doğru bir şekilde rapor eder.
  • Gelişen üstün teknolojisi sayesinde sistem binlerce kullanıcıyı bir saniyeden daha kısa sürede doğru bir şekilde eşleştirebilir. Yüz tanıma cihazına bakıp geçmek yeterlidir.
  • Sıfır hata - Yüz tanıma ve PDKS yazılımı, insan hatasını ortadan kaldırırken çalışanlarının işe devamlılığını takip etme olanağı sağlar.
  • İnsani değişkenlerden etkilenmez- Özgür Zaman Yüz Tanıma Sistemi Cihazları insan yüzünün değişken özelliklerinden olan saç, sakal, bıyık, gözlük ve şapka gibi değişkenlerden etkilenmeden güvenle hizmet sunar.
  • Hijyenik - Terminale dokunmadan, hızlı ve güvenilir bir şekilde giriş çıkış yaparsınız.
  • Geleceğe uyum sağlarsınız – Yakın dönemde havaalanlarından otel check-in’lerine kadar geniş bir skalada kullanılacak olan yüz tanıma sistemlerini öncelikli olarak firmanıza entegre etmiş olursunuz.

Yüz Tanıma ve Yüz Tanıma Sistemi Nedir?

Günümüzde yüz tanıma, parola / kart kullanmaya, makinalara temasa gerek olmadan kişi tanımlaması yapabilen en kullanışlı, güvenilir ve kullanıcı dostu teknolojidir. Parmak izi okuyucu ve yüz tanıma sistemlerinin birlikte kullanımını ifade etmek adına “biyometrik nedir” tanımı da kullanıcılar tarafından ilk sorulan konulardandır. Bir insanın parmak izi, değişmeyen yüz hatları, gözün iris yapısı gibi kişisel ve tekil özelliklerinin tümü birden biyometrik özellikler olarak sınıflandırılabilir. Biyometrik ifadelerden olan Yüz Tanıma sistemleri, parmak izi ile birlikte günümüzde en çok kullanılan kimlik eşleştirme verisidir.

Yüz Tanıma ile Personel Takip Sistemi Kullanımı

Yüz tanıma sistemleri tıpkı parmak izinizde olduğu gibi yüzünüzün bir şablonunu çıkarır. Literatürde “face prints” olarak da geçen bu tabir neredeyse %100’e yakın bir nokta atışı kimlik doğrulama sağlamaktadır. Hatta tek yumurta ikizlerinin arasındaki en ince farkları bile ortaya koyabilmektedir. Bugün artık teknoloji sayesinde bir zamanlar sadece bilimkurgu sinemasında karşımıza çıkan yüz tanıma ile telefon, kapı açma, turnikeden geçme gibi işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Yüz tanıma cihazı ve teknolojisi günümüzde artık personel takip sistemi için kullanılan yaygın bir teknoloji olarak da kullanılıyor. Şirketlere kurulan yüz tanıma cihazlarında çalışanlar sadece kameraya bakar ve geliştirilmiş uygulamalar sayesinde sistem yüzü bir saniyeden daha kısa sürede tanır. Personel takip sistemlerinde kullanılan teknolojinin ana algoritması 2 aşamadan oluşur - tanımlama ve doğrulama. 21 yüzyıl teknolojilerinin ayrılmaz bir parçasına dönüşen yüz tanıma sistemi, PDKS ve Geçiş Kontrolü için basit ve en etkili çözümdür. Uygun koşullar sağlanır ise yüzde yüze yakın doğru sonuç vermektedir. Bu koşulların başında terminalin takıldığı yer önem arz eder. Ortamdaki ışık yerden yükseklik mesafesi yüz tanıma cihazlarının doğru algılama ve kimlik eşleştirmesi açısından en önemli noktalardan biridir.

Özgür Zaman Güvencesi ile Yüz Tanıma Sistemi Cihazları

Özgür Zaman Kontrol Sistemleri güncel olarak SOYAL Face 837, AR-837ED, ProFaceX (TD), SpeedFace-H5, AR-837EB, Speedface H5L-P-ID, AR-837EC ve AR-837AA ürünlerini yüz tanıma sistemleri ile entegre olarak sunmaktadır. Tüm bu cihazlarda ortak olarak parmak izi okuyucu ya da avuç içi tanıma sistemleri de tanımlıdır. Cihazların tümü PDKS program ve yazılımına online olarak personel takip sistemi için veri aktarımı sağlar. 8 ayrı entegre cihaz ile sunulan yüz tanıma sistemlerinin fiyatlarını ve farklılaşan koşullarını öğrenmek için uzmanlarımızla hemen iletişime geçerek, en uygun cihazlar için detaylı bilgiyi alabilirsiniz.
yüz tanıma cihazları terminalleri

Yüz Tanıma Cihazları ile Sağlıklı Bir İşyeri Ortamı Oluşturun

  • Temassız, hijyenik ve güvenli yüz tanıma zaman ve erişim kontrol sistemi.
  • COVID-19 ve gelecekte işletmeler üzerindeki potansiyel etkisi nedeniyle şirketler, çalışanların giriş çıkış ve zaman katılım yöntemlerini değiştiriyor. Kartlı geçiş sistemi olanakları da halen popülaritesini korurken gelişen teknoloji ile sistemler kendi içinde de entegre oluyor. Temassız yüz tanıma sistemlerini kullanarak işyerinde hijyen protokollerini geliştirin, çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini korumaya yardımcı olan değişiklikler sayesinde virüsleri işyerinizden, fabrikanızdan ve diğer alanlarınızdan uzak tutun. İşiniz sağlıklı ve virüssüz bir ortamda aksamadan devam etsin.
  • Yüz tanıma cihazları, çalışanların işe giriş çıkış zamanlarını takip etmek için tasarlanan en modern çözümler arasındadır. Biyometrik terminaller aynı zamanda opsiyonel olarak RFID personel kart okuyucu özellikleri de taşımaktadır. Bu sayede hem yüz, hem parmak izi, hem de kart okuyucu özelliklerini tek bir terminalde kullandırabilirsiniz. Entegre sistemler sayesinde işinizi geleceğe taşıyabilirsiniz.

Değişen Teknolojinin Öncüsü Yüz Tanıma Sistemi

Sadece birkaç on yıl içinde yüz tanıma, filmlerde seyrettiğimiz hükümetlerin kullandığı, ultra gelişmiş güvenlik sistemlerinin bir parçası olmaktan çıkıp, etrafımızı sararak telefonlarla avucumuzun içine kadar girdi.  Günümüzde bu teknoloji, artık neredeyse hiç fark ettirmeden hayatımızın bir parçası oluverdi. Örneğin Çin, ABD gibi bazı ülkeler yüz tanıma teknolojisi ile vatandaşlarının veri tabanını oluşturuyor ve sürücü ehliyetlerinin kontrolü için yüz tanıma sistemini kullanıyor. Snapchat gibi uygulamalar ya da yüz filtresi gibi mobil aplikasyonlar yüz algılamayı kullanarak hayatımıza eğlence katıyor. Öte yandan ‘yüz algılama’ ile ‘yüz tanıma’ arasında da büyük bir fark var. Yüz algılamada yüzünüzü okuyan bir bilgisayar “Evet, bu bir yüz” tanımını yaparken, yüz tanıma sistemlerinde gelişmiş teknolojiler sizin yüzünüz ile kimliğinizi eşleştirerek doğrulama sağlıyor. Aslında bu yöntem genç yaşlarda insan beyninin hızla kazandığı bir yetenek olarak da biliniyor. Günümüzde yüz tanıma teknolojisi ve yüz tanıma sistemleri halen gelişen bir alan olarak aktif yatırımlar çekiyor. İlk bakışta her insanın yüzünde iki göz, iki kulak, bir burnu ve bir ağız vardır. Ana organlarımız ortak olmakla birlikte karakteristik özellikler açısından hepimizin yüzü tekil olarak değişmektedir. Elinize kağıt kalem alıp birçok farklı basit yüz şablonu çizebilirsiniz. Bazısında burnun genişliği, bazısında gözler arasındaki mesafe ya da ağzın boyutu vb. birçok faktörde çizimlerinizin farklılık gösterdiğini göreceksiniz. İşte yüz tanıma sistemleri insan çehresindeki 80 ayrı faktörü tarayarak benzersiz özellikleri yakalamaya ve nihayetinde göz çukurlarının derinliği, elmacık kemiklerinin yüksekliği, çene çizgisi gibi ayrıntılı özellikler sayesinde insan kimliklerini belirler.  Öte yandan teknolojik çalışmalar, insanlar yaş aldıkça bu özelliklerin değişmediğini, aslında karakteristiği belirleyen spesifik özelliklerin yüz tanıma sistemlerinde doğru biçimde saklı kaldığını ortaya koydu. 2D ve 3D modelleme teknolojilerindeki gelişmeler yüz tanıma sistemlerinin doğruluğunu ve keskinliğini arttırdı.